Glooiende rust

Zalig genieten in de Vlaamse Ardennen

Klaar om meer te ontdekken?

Brochure van Maarkedal:

Louise-Marie is een klein groen dorpje in het zuiden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het was nooit een zelfstandige gemeente, maar een gehucht in een andere gemeente. Louise-Marie ligt voor het grootste deel in het uiterste zuiden van het grondgebied van Etikhove, een deelgemeente van Maarkedal, op de grens met de andere deelgemeenten, Nukerke en Schorisse, en met de stad Ronse. Het gehucht werd in 1850 gesticht en vernoemd naar de eerste koningin der Belgen, die als Louise-Marie bekendstond..

De parochie en het kerkje zijn genoemd naar Onze-Lieve-Vrouw van La Salette. Vanuit Louise-Marie stap je naar het Muziekbos.

Deze rustige groene parel ligt centraal om alle grote steden rondom te bezoeken: Ronse en Kwaremont liggen op 5 min, Oudenaarde op 15 min, Gent en Kortrijk op 30 min en Brugge en Brussel op 50 min.

 

Maarkedal, de Vlaamse Ardennen op hun mooist

Maarkdal, dat zijn hellingen en kasseistroken, glooiende heuvels, holle wegen, rijen knotwilgen, bosjes, beekjes en beken en zalige vergezichten. Mooie plekjes verscholen achter een zoveelste bocht en alweer een kronkelende weg. Maarkedal, dat zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist. Dat wisten ook voormalige inwoners Valerius De Saedeleer en Hugo Claus maar al te goed…

Het unieke landschap en de authentieke sfeer beleef je in Louise-Marie, Etikhove, Kerkem, Maarke en Nukerke, zes lieflijke dorpen, flirtend met de taalgrens tussen Ronse en Oudenaarde.

De Taaienberg, Eikenberg, Steenbeekdries en Kortekeer zijn maar enkele van onze bekende kuitenbijters die elk voorjaar door duizenden wielrenners bedwongen worden. Maarkedal is hét decor voor de Vlaamse wielerklassiekers: de Ronde van Vlaanderen is hier een echte hoogdag!

Maarkedal is een wandelgemeente bij uitstek! De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Of wat dacht je van een tochtje met de vespa of de huifkar? Hier kan je blijven terugkomen, elke keer weer ontdek je mooie plekjes..